Kattoremontti

Vuotava tai huonokuntoinen vesikatto vaarantaa koko rakennuksen.

Jos huomaat kotisi tai taloyhtiösi katon vuotavan, kannattaa toimia nopeasti. Optimal-asiantuntija tutkii, mistä vuoto johtuu ja tekee remontista ilmaisen korjaussuunnitelman ja laskee kustannusarvion. Samalla kertaa selviää myös mahdolliset kattomuodon muutokset, yläpohjan tuuletusratkaisut ja mahdollinen lisätilan rakentaminen yläkertaan.

Näin kattoremontti etenee vaihe vaiheelta

1. Onnistuneen kattoremontin perustana on asiantunteva arvio ja suunnittelu sen pohjalta. Arviokäynnillä Optimal-asiantuntija tutkii rakenteet, materiaalit ja arvioi työmäärät eri työvaiheisiin.

2. Arviokäynnin perusteella laaditaan remonttisuunnitelma ja sille lasketaan tarkka ja pitävä Optimal-kattoremontin urakkahinta. Se sisältää kaikki materiaalit, kalustokustannukset ja työvaiheet, joita entisen katon purkamiseen ja uuden asentamiseen tarvitaan. Näin kustannusarvioon ei pääse syntymään odottamattomia yllätyksiä.

3. Muutamaa päivää ennen remontin alkua, Optimal toimittaa kaikki tarvikkeet suoraan remonttikohteeseen, jolloin työ on nopeaa ja sujuvaa. Suurostojen ja suorien tehdastoimitusten ansiosta materiaalit ovat myös asiakkaalle edullisia. Optimalin kautta saat kotimaiset korkealaatuiset materiaalit niin tiili-, pelti- kuin huopakattoihinkin.

4. Optimalin koulutetut asentajat purkavat entisen katon, tarkistavat vielä rakenteiden kunnon ja tekevät tarvittavat korjaukset. Lappeiden suoruus tarkistetaan ja korjataan tarvittaessa. Myös otsalautojen uusiminen tai maalaaminen kannattaa tehdä tässä vaiheessa, jos tarve niin vaatii.

5. Rakennusmääräysten mukainen aluskate, ruodelaudoitus ja katon tuulettuvuus ovat Optimal-kattoremontin olennaisia osia eikä niiden toimivuudesta tingitä missään vaiheessa. Uudet materiaalit ja tieteellisesti tutkitut rakenneratkaisut varmistavat katon oikean toimivuuden kaikissa olosuhteissa.

6. Viimeisimpänä työvaiheena asennetaan Optimal-kattoturvatuotteet; palotikkaat, lapetikkaat, lumiesteet sekä räystäskourut ja syöksytorvet. Asianmukaisilla varusteilla kotisi turvallisuus ja ulkonäkö parantuvat entisestään.

7. Kattoremontin lopuksi asentajat siivoavat kaikki rakennusjätteet ja huolehtivat niiden asianmukaisesta kierrätyksestä.

8. Remontin valmistuttua kohteessa suoritetaan luovutustarkastus, jossa todetaan, että kaikki työvaiheet ja materiaalit vastaavat yhdessä sovittua tilausta. Luovutustarkastuksen yhteydessä Optimal antaa työlleen viiden vuoden takuun sekä materiaaleille kunkin valmistajan lupaaman takuuajan.

Soveltuuko Optimal Kattoremontti™ sinun kodillesi tai taloyhtiöösi?

Onnistunut kattoremontti edellyttää huolellista arviota ja kohdekohtaista suunnittelua. Optimal-asiantuntijan tekemän ilmaisen arviokäynnin jälkeen on selvillä perustiedot kodistasi ja sen erityistarpeista. Jos vuotava katto on aiheuttanut jo vaurioita rakenteisiin, niin korjaamme myös ne.

Tärkeitä asioita onnistuneessa kattoremontissa ovat mm:
– Kattoremontit toteutetaan aina virallisen RT-kortiston (Rakennustieto) suositusten mukaisesti
– Varmistetaan katon oikea tuulettuvuus ja rakenteet
– Yksi kokonaishinta sisältää kaiken: tarvikkeet, työ, työvälineet, telinevuokrat, vakuutukset jne. Sovituista urakoista ei koskaan lisälaskutusta.
– Työ tehdään sovitussa aikataulussa kerralla, alusta loppuun
– Lopputarkastuksen yhteydessä työstä kirjoitetaan luovutuspöytäkirja, jonka jälkeen astuu voimaan takuu (5 vuotta)

Satojen kattoremonttien kokemuksella osaamme suunnitella työvaiheet, materiaalit ja aikataulut optimaalisesti, jolloin kustannuksia säästyy ja lopputulos on takuulla varma.

Pyydä tarjous lomakkeella

Millaiset ovat kattoremonttiin liittyvät takuut?

Asennustöiden ja loppusiivouksen päätyttyä asiakkaan kanssa tehdään työmaalla lopputarkastus.

Työstä kirjoitetaan luovutuspöytäkirja, jonka jälkeen astuu voimaan viiden (5) vuoden Optimal-takuu. Mikäli takuuajan aikana ilmenee asennustyöstä johtuvia virheitä tai puutteita, Optimal korjaa ne veloituksetta. Kaikille asennetuille materiaaleille (kattopelli ja –huovat, ikkunat, verhouslaudat, kattoturvatuotteet jne) myönnetään valmistajien antamat takuut (5-25 vuotta).

Kannattaako minun tilata suunnittelukäynti?

Milloin viimeksi kävit talosi katolla tai välikatolla? Tiedätkö, missä kunnossa vesikourut ja kattojen läpiviennit ovat?

Suunnittelukäynnin aikana Optimalin kattoasiantuntija tutustuu perusteellisesti remontoitavaan kohteeseen ja tekee siitä remonttiarvion. Suunnittelukäynnillä tarkistetaan katon kunto, aluskatteen puutteet, mahdolliset vuotokohdat sekä riskit niiden syntymiseen (katon ikä, kiinnitys, vuodot, vesikourujen kunto jne). Arvioinnin jälkeen saat tietää talosi mahdolliset riskialttiit kohdat ja saat niiden remontoinnista tarkan kustannusarvion ja tarjouksen. Kaikki tämä on sinulle maksutonta eikä vielä velvoita sinua mihinkään.

Tilaa suunnittelija kotiisi

Millaisen rahoituksen voin saada remonttiini?

Suurin osa asiakkaistamme käyttää remonttien rahoittamiseen valmiiksi neuvoteltua Optimal-rahoitusta (yhteistyökumppanina Nordea-rahoitus). Sen todellinen vuosikorko kaikkineen kuluineen on noin 7 %. Jos jossain vaiheessa myöhemmin haluat, niin Optimal-rahoituksen voi maksaa pois milloin haluaa, eikä siitä synny ylimääräisiä kuluja.

Rahoituksen kuukausierät voidaan sopia joustavasti. Esimerkiksi kattoremontin voi rahoittaa minimissään jopa 199 eurolla kuukaudessa!

Kattoremonttiin liittyy paljon vääriä uskomuksia. Ethän toista tyypillisiä virheitä?

Oppaan luettuasi tunnistat paremmin oman kotisi katon riskipaikat, saat hyödyllisiä vinkkejä remontointia varten sekä tietoa uusimmista ja turvallisimmista remonttivaihtoehdoista.

Ilmainen PDF-opas sisältää…

  1. Viisi vakavaa virhettä, joita remontoijat liian usein tekevät
  2. Selkeät ohjeet virheiden välttämiseksi
  3. Hankintaohjeet toimivalle ja nykyaikaiselle kattoratkaisulle

Sinun kannattaa ladata PDF-opas jos…

  • Asut omakotitalossa, jonka kattomateriaalit ovat yli 20 vuotta vanhoja
  • Haluat tietää vesikaton ja yläpohjan tyypillisimmät riskipaikat
  • Olet joskus harkinnut kattosi remontointia. mutta ei vielä tiedä millä perusteella kattoremontin tekijä kannattaa valita.

Saat oppaan välittömästi luettavaksesi. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Arvostamme yksityisyyttäsi.

Lataa opas täyttämällä kentät

Uutisia ja kokemuksia Optimalista

  • Katot kuntoon ennen syyssateita! Kattoremonttia ei kannata siirtää päivääkään, kun kerran hommaan löytyy nyt laadukkaita tekijöitä. Ammattimiesten lisäksi saat Optimalilta remontillesi myös edullisen rahoituksen! Pyydä Optimalin kattoasiantuntijan ILMAINEN ARVIOKÄYNTI, jolloin saat maksuttoman remonttisuunnitelman ja tarkan ...
  • 2000€ remonttiraha-arvonta suoritettu! Optimalin 2000 euron Remonttiraha-arvonta keräsi runsaasti osallistujia. 1.6.2017 suoritetussa arvonnassa palkinnon voitti Päivi Huotari Kajaanista! Paljon onnea voittajalle! Seuraa Optimalin facebook-sivuja, sillä lisää arvontoja on tulossa… ps. Nyt on hyvä aika pyytää ...
  • Voita 2000 € remonttirahaa – osallistu heti! Osallistu ja voita 2000€ remonttirahaa kotisi remontointiin! Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus voittaa 2000€ remonttirahaa kotisi remontointiin. Kahdella tonnilla voit uudistaa kotisi ulko-oven, vaihtaa räystäskourut tai voit käyttää rahan osaksi isompaa ...

Lue lisää

Kommentointi on suljettu.